Openingstijden
Kringloopwinkel
Energieweg
maandag t/m zaterdag
09.30 - 17.30 uur
 
KringloopCafé
Energieweg
maandag t/m zaterdag
09.30 - 17.00 uur

Kringloopwinkel
Hazerswoude-Rijndijk
dinsdag t/m zaterdag
11.00 - 17.00 uur
 
Goederen afleveren
Energieweg
maandag t/m vrijdag
08.30 - 17.30 uur
zaterdag 
09.30 - 17.30 uur

Goederen afleveren
Hazerswoude-Rijndijk
dinsdag t/m zaterdag
11.00 - 17.00 uur
 
Goederen afleveren
Ecopark De Limes
maandag t/m zaterdag 
09.00 - 17.00 uur
 
Stichting Kringloop Alphen
is aangesloten bij:
logo_bkn.png
 
 
Vacatures
Houdt mij op de hoogte
van de activiteiten die Stichting Kringloop Alphen organiseert.Volg ons op Twitter!
Veiling

3 september veiling voor goede doelen 

Zaterdag 3 september viert Stichting Kringloop Alphen haar 25-jarig bestaan voor haar klanten met een gezellige veilingdag. Voor iedereen is er deze feestelijke dag wat te beleven. ’s Middags vindt de veiling plaats. De hele opbrengst wordt aan goede doelen geschonken.

De hele dag kunnen de kinderen zich vermaken met workshops en schmink. Daarnaast delen we popcorn en hapjes uit en kunnen klanten aan het Rad van Fortuin draaien voor korting en mooie prijzen. Benieuwd aan welke goede doelen de opbrengst wordt geschonken of op welke artikelen u kunt bieden? 

Programma

Vanaf 9.30 uur is iedereen welkom om op Energieweg 13 (tegenover de Alphense PTT toren) te komen vieren dat Stichting Kringloop Alphen 25 jaar bestaat. Kinderen kunnen zich laten schminken, meedoen met de workshop of smikkelen van de popcorn. Klanten kunnen zich tegoed doen aan de hapjes en bij het afrekenen aan het rad draaien: wordt het korting of een mooie cadeaubon? Spannend! Iedereen is welkom en deelname is gratis! Om 13.00 uur opent wethouder Hoekstra de veiling, deze zal ongeveer tot 16.00 uur duren. 

Onze dank gaat uit naar de heer Eric Carree, voorzitter van de VOA (Vereniging Ondernemers Alphen)  die belangeloos optreedt als veilingmeester en naar Notaris Harriët Bijl van Kroes en Partners Notarissen & Adviseurs, die, eveneens belangeloos, zal toezien op een juist verloop van de veilingactiviteiten.

Kavellijst

Op de kavellijst staan de veilingartikelen waarop geboden kan worden. U vindt de kavellijst door hier te klikken. Met ingang van dinsdag 16 augustus kunt u de kavels van dichtbij bewonderen in de hoofdvestiging van Stichting Kringloop Alphen aan de Energieweg 13 te Alphen. 

Onze dank gaat uit naar BrokkensuperHuigen WonenTwee Reclame en Van Os Lederwaren voor het kosteloos beschikbaar stellen van veilingartikelen.

Spelregels

En dit zijn de spelregels die we hanteren om de veiling voor iedereen zo eerlijk en leuk mogelijk te laten verlopen:

1. Door deel te nemen aan de veiling, verklaart de bieder op de hoogte te zijn van de hieronder genoemde voorwaarden.

2. Goede doelen: de opbrengst van de veiling komt geheel ten bate van goede doelen. Meer informatie hierover zal op de website en tijdens de veiling worden gegeven.

3. Veilingartikelen: de goederen worden geacht in goede staat te verkeren, tenzij anders vermeld. Alle objecten in de veiling zijn naar eer en geweten omschreven. Omschrijvingen, evenals mondelinge mededelingen vóór of tijdens de veiling gedaan, geven echter niet meer dan een mening weer en vormen op geen enkele wijze een garantie over authenticiteit, datering, herkomst enzovoort.

4. Bieden: het bieden geschiedt uitsluitend door de aan u toegewezen gele kaart te tonen aan de veilingmeester. Een bieding is onvoorwaardelijk. De hoogste bieder is de koper. De koper wordt geacht voor eigen rekening te kopen en kan zich dus niet op opdracht beroepen. De koper betaalt niets extra’s, er wordt dus geen opgeld berekend.

5. Veilingmeester: de veilingmeester zal de veiling leiden en de prijzen van de veilingartikelen vaststellen. De veilingmeester kan de inzet volgens eigen inzicht verhogen. Bijvoorbeeld volgens onderstaand schema:

- van € 4,- tot € 50,- met € 2,-;
- van € 50,- tot €100,- met € 5,-;
- van € 100,- tot € 250,- met € 10,-;
- > € 250,- met € 25,-.

6. Notaris: de notaris ziet toe op een correcte opvolging van de veilingregels. Bij een meningsverschil tussen twee of meer bieders beslist de notaris. De notaris behoudt zich het recht voor kavels te splitsen of bijeen te voegen. Bij vergissingen heeft de notaris het recht zich te herstellen. De notaris heeft het recht zonder opgave van redenen een bod te weigeren.

7. Betalen en afhalen: de koper kan bij de afgiftebalie van de veiling betalen en het veilingartikel ophalen. Bij voorkeur gebeurt het betalen en ophalen na afloop van de veiling, zodat het verloop van de veiling niet wordt verstoord. De verkoop geschiedt à contant of via pin. De geveilde voorwerpen worden pas na volledige betaling eigendom van de koper.

8. Grote veilingartikelen kunnen in overleg met de organisatie tot één week na de veiling worden afgehaald. Na deze periode brengen wij opslag en administratiekosten in rekening.  

Goede doelen

14 maart startte de aanmelding van goede doelen: iedereen die dat wilde, kon een goede doelen kaartje invullen met de naam van een goed doel en dat inleveren. Uit al de inzendingen zijn 30 april 15 goede doelen geselecteerd. Deze doelen zijn met elkaar de strijd aangegaan. Elke klant die spullen kwam brengen, kreeg een muntje. Dit muntje kon vervolgens in de stemstellage worden gestopt: elk goed doel had een eigen buis in de stemstellage. Op 18 juni, tijdens de Familiefeestdag zijn de vijf goede doelen met de meeste muntjes bekendgemaakt. Dit zijn de doelen die de veilingopbrengst mogen verdelen:

Dierenasiel Alphen aan den Rijn

Het Dierenasiel Alphen aan den Rijn wordt gerund door vrijwilligers. In het asiel worden naast katten en honden ook knaagdieren opgevangen uit de Gemeente Alphen aan den Rijn. Ze krijgen aandacht en verzorging en hopelijk snel een nieuw baasje. Hier vindt u meer informatie over het Dierenasiel Alphen aan den Rijn 

Hospice Alphen-Nieuwkoop

Stichting Hospicegroep Alphen-Nieuwkoop biedt vrijwillige terminale zorg aan mensen in hun laatste levensfase, als aanvulling op de reguliere (thuis)zorg en ter ondersteuning van de mantelzorg door naasten. De zorg wordt waar mogelijk thuis geboden, maar kan ook plaatsvinden in één van de hospicewoningen. Hier vindt u meer informatie over Hospice Alphen-NIeuwkoop.

Sound of Celebration

Sound of Celebration is een gemengd gospelkoor dat bestaat uit ongeveer 40 leden. Het koor is niet verbonden aan een kerk of kerkelijke richting. Het repertoire bestaat hoofdzakelijk uit Engelse gospelmuziek. De meeste liederen worden vierstemmig gezongen. Hier vindt u meer informatie over Sound of Celebration

De VoorleesExpress

De VoorleesExpress leest voor bij kinderen die moeite hebben met de Nederlandse taal en opgroeien in een taalarme thuisomgeving. De vrijwilliger introduceert het voorleesritueel bij het gezin thuis. De ouders krijgen handvatten om het voorlezen zelf over te nemen en boeken een blijvende plek te geven in het dagelijks leven. Hier vindt u meer informatie over De VoorleesExpress

De Vrienden van Oudshoorn

De Vrienden van Oudshoorn willen kleur geven aan het noodzakelijke verblijf in het verpleegtehuis Oudshoorn en organiseren activiteiten die het welzijn van de cliënten bevorderen, maar niet gerealiseerd kunnen worden uit de reguliere middelen van de zorg. Hier vindt u meer informatie over De Vrienden van Oudshoorn.

De goede doelen zullen op de veilingdag aanwezig zijn om hun doel te presenteren. De tien goede doelen die net zo hard gestreden hebben, maar niet genoeg stemmuntjes wisten te verwerven zijn: De Alphense Kinderboerderijen, De Gele Linde, Het Bunkertje, Het Rode Kruis, Nieuwe Alphenaren, PWA-bad Koudekerk aan den Rijn, Voedselbank Alphen aan den Rijn eo, Vrienden van Ipse de Bruggen en Zonnebloem Alphen Centrum. Stichting Kringloop Alphen wil deze doelen niet met lege handen laten staan, daarom is op 12 juli jongstleden aan elk doel een cheque met een 'troostprijs' ter waarde van € 250,- uitgereikt.

 
< Vorige